Almindelig Kantarel, en for mange mennesker eftertragtet svamp. En af grundene er dens gode egenskaber i en pande eller gryde. En anden er at den er nem at kende og næsten ikke kan forveksles med en anden svamp. Der er dog nogle ukyndige, som har taget fejl af denne og så
Orange-kantarel, men det var kun til den nåede køkkenet, en meget mådelig svamp at anvende i køkkenregionerne. Spises kan den dog, men er sej. Den almindelige kantarel betragtes af mange som en delikatesse i tilberedt stand. Den kan findes allerede fra sidst i juni til hen sidst i oktober.
Den vokser hvor der er meget forblæst og dette især på skråninger. Man kan dog efterhånden gå lange ture for at sikre sig en god portion til aftensmåltidet, da dens voksesteder er kendt af mange.
Den vokser altid i nærheden af træer på mager jord. Farven er fra næsten hvid til den mere æggeblommegule og orangegule, men er aldrig helt orange. Den er oftest bølget i hatranden og lamellerne løber langt ned ad stokken. De kan blive mellem 5-10 cm, men de når aldrig at blive ret store inden de er plukket. Nyd svampen med velbehag, skulle de få en håndfuld med hjem i kurven.

Kulinarisk:
Suppe, som stegt, grillet eller stuvet gerne sammen med pasta eller ris, til syltning (prøv at sylte dem som agurkesalat med en anelse mere sødme), dejligt til leverpostejen.

Tips:
Bør ikke spises rå, da den smager bitter. Dog i tilberedt/opvarmet tilstand en meget god spisesvamp.

I rå tilstand og uden tilberedning har denne svamp lang holdbarhed i køleskabet. Svampe som opbevares i køleskab bør dog være renset godt for jord, af hensyn til jordbakterier. Den er ikke så velegnet til tørring, da den bliver meget sej. Har De dog tørret nogle eksemplarer bør disse lægges længe i blød, gerne natten over. Vil De gemme nogen, så frys eller sylt dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *