Dansk navn: B2-vitamin (riboflavin)

Alment: B2-vitaminet indgår i enzymer, der er nødvendige for cellernes energiproduktion. Det findes især i mælk, indmad, kød og bælgfrugter. Riboflavin har en kraftig rød-gul (flavus = gul) farve og bruges i denne egenskab som farvestof af industrien. Vitaminet er følsomt over for lys. Den anbefalede tilførsel til voksne er mellem 1,2 og 1,6 mg om dagen, lavere for kvinder end for mænd. Den daglige indtagelse gennem kosten er høj, omkring 1,5-2 mg.Riboflavin bruges til forebyggelse og behandling af riboflavinmangel. Isoleret mangel på riboflavin forekommer stort set ikke, som regel vil der være tale om en mangel på flere af B-vitaminerne, hvorfor en kombinationsbehandling med alle B-gruppens vitaminer vil være at foretrække.

Naturlig forekomst: Mælk er det levnedsmiddel, der yder det største bidrag til kostens indhold af riboflavin. Andre gode kilder er indmad, kød og bælgfrugter.

Funktion: Riboflavin indgår i enzymer, der er nødvendige for cellernes energiproduktion.

Mangel: Kliniske mangelsymptomer, i form af hududslæt, sårdannelser i mundvigene og blodmangel, forekommer næppe i Danmark. (kilde: www.sundhed.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *