Bekkasiner

Dobbeltbekkasin (Gallinago gallinago)
Enkeltbekkasin (Limnocryptes minimus)

Jagttid: 1. sept. – 31. dec.
Jagtudbytte pr. år: ca. 20.000
Handel med bekkasiner er ikke tilladt.

De to arter af bekkasiner er sammen med skovsneppen de eneste jagtbare vadefugle. De er karakteristiske ved det meget lange næb. Bekkasiner er som spisevildt meget lækre, men også meget små. Enkeltbekkasinen er næppe større end en gråspurv – dobbeltbekkasinen lidt større, med en vægt på 100-150 gram.
Bekkasiner skal plukkes, da skindet giver noget af den gode smag. Tilberedning kan ske som snepper.

Tekst af: Carl Grønbjerg
For mere viden om vildt og opskrifter, se/køb bogen: Hvor vildt kan det blive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *