Kategori Arkiver: Alt det andet

Thomas Rode forklarer, hvordan man laver en lækker risotto, som hverken er tør eller kedelig. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilke ris man bruger, når man skal kaste sig ud i en sådan ret. Thomas Rode fortæller lidt kort baggrundshistorie om selve retten og, hvor den har sin oprindelse. Han fortæller også hvilke […]

Brændenælder Der findes to former for brændenælder. Stor Brændenælde og Liden Brændenælde. Stor Brændenælde også kaldet Stor nælde, er en 30-200 cm høj plante. Den går under betegnelsen urt. Det er oftest den vi ser i Danmark. Den vokser i meget næringsrig jord. Oftest vokser den vildt, men enkelte steder bliver den dyrket, eksempelvis i […]

Brændenældesuppe Brændenælden indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler og er bl.a. rig på jern. Derfor er det en meget sund og næringsholdige plante der er god at spise, hvis man tilberede den rigtigt. Smagen minder en smule om spinat. Læs eventuelt vores indlæg om brændenælden. Nyttige redskaber: Handsker eller plastikposer til at tage på hænderne […]

Tv-kok Nikolaj Kirk og hans kæreste, musikeren Karen Mukupa rejser i en ny serie på dr2 til Afrika og går bl.a. om bord i det afrikanske køkken. Nikolaj Kirk rejser ofte for at få inspiration til sine kogebøger, mens hans kæreste Karen Mukupa, som selv stammer fra Afrika undersøger det kulturelle. Programmet sendes tirsdag den […]

Almindelig Agurk (fin grøntsag) I Danmark spise vi enormt meget agurk. Men spørgsmålet er hvor meget vi egentlig ved om agurken. Vi er alle sammen klar over hvor og hvornår den er bedst og kan rent faktisk smage agurken blot vi tænker på den, trods den ikke har en særlig kraftig smag. Uheldigvis er der […]