Brændenældesuppe

Brændenældesuppe

Brændenælden indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler og er bl.a. rig på jern. Derfor er det en meget sund og næringsholdige plante der er god at spise, hvis man tilberede den rigtigt. Smagen minder en smule om spinat. Læs eventuelt vores indlæg om brændenælden.

Nyttige redskaber:

Handsker eller plastikposer til at tage på hænderne når du plukker brændenælden.

Kurv eller plastikpose

Til 4 portioner:

150 g (1/2 liter) Brændenældetoppe eller skud og blade af brændenælde. Skuddende er især spækket med vitaminer og mineraler i starten af sommeren.

1 hakket løg

2 fed Hvidløg

2 kartofler

1 l vand

2 bouillon terninger (hønse eller grøntsag)

Det er vigtigt at finde et godt sted med brændenælder. Da den i Danmark betegnet som ukrudt og vokser vildt skal man være særlig opmærksom på hvor man plukker den. I din egen have er du i hvert fald sikker på der ikke er dyr der er spist eller tisset på dem. Påfør dig handsker før du begynder at plukke. Pluk de nye skud og blade og læg dem i kurven. Undgå planter med huller fra eksempelvis bladlus.
Pil de små blade af stænglerne, da det er bladene du skal bruge. Hak brændenælderne og løget fint. Hvis du er i god tid kan det være en fordel at lægge planterne i vand i en halv time før tilberedningen. Dette hjælper med at få den brændende fornemmelse ud af bladende. Brændenælde blandes med det finthakkede løg og svitses i olien. Hak hvidløg og kom det hele i en stor gryde. Hvis suppen skal fylde lidt mere, kan du komme et par kartofler i tynde skiver i. Tilsæt nu vand og bouillon terningerne. Kog suppen i ca. 10 min.

Brændenældesuppe

Print Recipe
Brændenældesuppe
Stem: 1
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Måltid Hovedret, Supper
Land Dansk
Råvarer Grønsager
Sæson Efterår, Sommer
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Måltid Hovedret, Supper
Land Dansk
Råvarer Grønsager
Sæson Efterår, Sommer
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 1
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Løg, hvidløg og grøntsager svitses.
  2. Der tilsættes grøntsagsbouillon og vand.
  3. Når grøntsagerne er kogt møre, tilsættes brændenælderne og koger med 5 -10 min. Suppen krydres efter behag evt. med urtesalt.
  4. Blendes og serveres med f.eks. kvarkdressing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *