Brune bønner er de modne frø af en buskbønne-sort, som dyrkes flere steder i Europa. Brune bønner koger lettere ud end hvide bønner og er derfor mere velegnede i retter, der kræver en jævn bønnemasse.
Brune bønner er som hvide bønner de modne frø af grønne bønner.

Print Recipe
Brune bønner
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Bønnerne skylles, udblødes 1 døgn og koges i udblødningsvandet under låg til en tyk mos.
  2. Flæsket skrabes, skylles og koges i vand med en suppevisk, til det er mørt.
  3. Bønnemosen spædes med lidt af flæskesuppen til en blød mos, der smages til med salt, samt sukker og eddike, til den er sur-sød.
  4. Flæsket skæres i skiver, der serveres til mosen sammen med sennep og rugbrød.
  5. Mosen kan spædes med så meget flæskesuppe, at den bliver som gule ærter.
  6. Den spises da af dybe tallerkener.
Dette indlæg var udgivet den Ikke kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *