Stedsegrønne træer og buske fra Sydeuropa og Asien der får store frugter med læderagtig skal som indeholder oliekirtler. De bedst kendte frugter af citrusfamilien er lime, citron, appelsin, madarin, pomerans og klementin. Citrusfrugter er betegnende for et stort indhold af citronsyre og askorbinsyre (C-vitamin). De fleste arter stammer fra Kina og appelsin betyder da også, “”det kinesiske æble””. De første citrusfrugter blev bragt til middelhavsområdet allerede i oldtiden, og herfra blev frugten senere ført til Amerika. Citrusfamilien danner let hybrider og der er derfor lavet omfattende forædlingsarbejde med denne slægt. I 1600-tallet blev den søde appelsin fremavlet og i 1700-tallet kom grapefrugten til verden. Tangetin stammer fra 1840´erne, og klementiner blev først kendt år 1900. USA, (Californien, Florida) samt Israel, Brasilien og middelhavslandene er de vigtigste leverandører af citrusfrugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *