Croissanter er lette, sprøde horn, som er klassisk tilbehør til café au lait på det franske morgenbord. Dejen til croissanter er meget rig på smør.

Print Recipe
Croissanter
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Gæren udrøres med lunkent vand. Mel, salt og 2 æg tilsættes og dejen slås godt sammen i fadet. Tages ud på bordet og æltes godt igennem evt. med lidt mere mel.
  2. Stilles til hævning 30 min. Æltes atter igennem og udrulles på et melet bord til en aflang firkant ca. 60 x 30 cm.
  3. Det kolde smør fordeles i tynde skiver på 2/3 af dejen, 1 cm fra kanten. Dejen foldes sammen, så tredjedelen uden smør kommer i midten. Dejen drejes 1/4 omgang og rulles ud igen. Udrulningen gentages 4 -5 gange, hvor dejen hver gang drejes 1/4 omgang inden foldning/udrulning.
  4. Sidste gang udrulles dejen i en ca. ½ cm tyk og 20 cm bred dejplade. Denne skæres i strimler på ca. 3 cm som snoes modsat, formes som hestesko og stilles på mel dryssede bageplader.
  5. Efterhæver 10-15 min. på et ikke for varmt sted. Pensles med sammenpisket æg og bages ved ca. 225 ordm; midt i ovnen i ca. 10-15 min.
Dette indlæg var udgivet den Ikke kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *