Jagttid: 1. okt. – 31. jan. og 1. feb. – 29. febr. på fisketerritoriet udenfor EF-fuglebeskyttelsesområder.
Jagtudbytte pr. år: ca. 150.000
Handel med edderfugle ikke tilladt.

Edderfuglen er en dykandeart, som dels forekommer som ynglefugl på flere øer i Kattegat og i bælterne og dels kommer til de danske farvande i vintertiden i meget store koncentrationer. Op imod en million edderfugle menes da at holde til rundt omkring i de danske farvande – flest i Kattegat og i bælterne.
De fleste edderfugle skydes fra båd – enten mindre skydepramme eller større havjagtbåde, som er sødygtige nok til at opsøge fuglene længere ude på havet.
Edderfuglene lever af smådyr, som de finder på bunden af lavvandsområderne. Denne føde giver edderfuglekød en speciel smag – ofte noget trannet. Dog kan denne særlige smag delvis fjernes ved at lægge kødet i marinade forud for stegningen.
Edderfugle vejer 1500-2500 gram og er således den største af vore andearter.

Tekst af: Carl Grønbjerg
For mere viden om vildt og opskrifter, se/køb bogen: Hvor vildt kan det blive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *