Elgen forekommer ikke i Danmark. Den findes i de øvrige skandinaviske lande, hvor jagten på elg spiller en meget stor rolle i den lokale kødforsyning og er på enhver egn en begivenhed, som engagerer en stor del af befolkningen. Mange traditioner er knyttet til jagten – familiemedlemmer kommer hjem til fødeegnen, udenlandske gæster kommer hvert år tilrejsende o.s.v. Hundreder af danskere drager således hvert år i efterårsmånederne på elgjagt – de fleste til Sverige, hvor elgen er “”hovedpersonen”” i al jagt.
Elgen er den største nulevende hjorteart – den kan blive over 2 meter høj og en voksen tyr kan veje op til 500 kg. Normalvægten for voksne dyr er 300-450 kg.
Elgkød har karakter af oksekød og kan tilberedes som dette. Da det er meget magert kød skal det være velhængt. Kødet fra unge dyr (kalve) er lysere og meget velsmagende og fint.

Tekst af: Carl Grønbjerg
For mere viden om vildt og opskrifter, se/køb bogen: Hvor vildt kan det blive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *