Feta

Feta dansk”,”Til fremstillingen anvendes standardiseret mælk, der er lavpasturiseret. Der tilsættes mælkesyre bakterier, osteløbe og evt. enzymet lipase, der skal give Fetaen den karakteristiske smag, som om den var fremstillet på fåremælk (den opringdelige Feta er fremstillet på fåremælk i Balkanlandene). Efter koagulationen skæres den, vallen fratappes og de løse ostekorn kommes i form. Efter ca. 1 døgn i formene, emballeres osten i en blikdåse eller plasticbæger og saltlage tappes i emballagen. Feta fremstilles også ved hjælp af ultrafiltrering, hvor ostemælken koncentreres til færdig ostemasse, der herefter koaguleres i emballagen.
Saltprocenten i Fetaosten ligger på 3-3,5 procent. Osten skal opbevares på mejeriet i mindst 9 dage inden videresalg. Dansk Feta hører også under halvfaste oste. Feta kan anvendes i salat, dips, tærter, farsretter og til gratinering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *