Græske Frikadeller stegt i ovn

400 g hakket svinekød 3-6%
2 løg
1 bundt persille
2 æg
2 dl skummetmælk
20 g havregryn
100 g feta
50 g soltørrede tomater
1 fed hvidløg
salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pil løget og fint hak det eller riv det på et råkostjern. Bland det i farsen sammen med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt et æg af gangen inden melet og havregryn tilsættes. Hak persillen fint og kom den i farsen. Tilsæt nu mælken til farsen er lind og lækker. Sæt farsen i køleskabet i en lille halv time.

Tilsæt soltørrede tomater, fint hakket hvidløg og feta. Farsen røres forsigtigt, så feta ternene ikke bliver most.

Man kan let forstege frikadellerne på en pande i en lille smule olivenolie, for at få den gyldne farver frem samt en lækker sprød skorpe. Form frikadellerne med en ske. Dyb eventuelt skeen i varmt vand for hver frikadelle – så slipper farsen let.

Ønsker du at stege dem i ovnen kommes de nu på en rist med bagepapir. Frikadellerne skal ca. have 25 min i 220 grader. Hold øje med ovnen, da varmen kan variere meget.

Disse frikadeller anbefales også til grillen!

I stedet for at servere kartofler og persillesovs, anbefaler vi tzatziki og en blandet salat eventuelt med lidt groft brød til.

Tzatziki
½ stor agurk
250 ml fromage fraise eller græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 bundt dild (pynt)
Salt
Frisk kværnet peber
Friskpresset citronsaft efter behov

Fremgangsmåde:
Skyld og riv agurken. Læg den til afvanding i en si eller i et viskestykke. Dette anbefales at gøre i god tid, da det kan tage et par minutters forberedelse. Finthakket hvidløg, frisk presset citronsaft og hakket dild blandes og røres i fromage fraise eller den græske yoghurt. Tilsæt nu agurk og stil skålen i køleskabet. Jo længere hviletid tzatzikien får, jo mere smag får den. Den kan sagtens tåle at stå natten over. Før servering hældes overskydende væske fra. Tzatzikien gennemrøres og smages til med salt og friskkværnet peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *