En af de nemmere mælkehatte at fastslå, da den afgiver et gulrødt farvestof ved gennemskæring. Hatten er mellem 5 og 10 cm. De størrer er tragtformet og med gulrøde zoner. De ældre eksemplarer bliver helt grøntglinsende i midten af tragten og disse bør ikke indsamles.
Lamellerne er nedløbende og lys orange og bliver langsomt grønplettede når man trykker på dem.
Stokken er også lys orange. Kødet afgiver som før nævnt et gulrødt, ja nærmest gulerodsfarvende mælkestof. Den vokser hovedsageligt hvor der også gror gran, især ved grusede stier og gange ude ved Vesterhavet. Den findes bedst fra hen på sensommeren til det sene efterår og forefindes ikke i store mængder. Kig den altid godt efter for insektlarver, da disse synes godt om denne svamp.
Kulinarisk:
En meget velsmagende svamp. Gør sig godt på en pande i lidt smør, drysset med persille og lidt hvidløgsolie.
Desuden velegnet i supper eller gratineret. Prøv den også sammen med friskhakkede krydderurter i en tartelet eller vol-au-vent.
Råd:
Bør ikke spises rå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *