Skovbrugets fjende nummer 1. Den angriber og ødelægger mange grantræer i hele Europa. Den kan findes både på friske samt døde træer. Det er dog en prægtig spisesvamp og den findes i uanede mængder. Skal der være svampe i fryseren til hele vinteren er dette en god svamp at gå på jagt efter. En anden god grund til at lede efter honningsvamp kunne være larver. De ses næsten aldrig på disse svampe, måske fordi man kun skal plukke de unge eksemplarer eller dels fordi svampen vokser eller springer meget hurtigt ud, men praktisk er det. Ikke noget med at rense svampe i en længere perioden efter hjemkomsten.
Knippevoksende svampe på stød, rødder, på stammer og gamle nedfaldne grene. Altid honningfarvet. Hat og stok er mere eller mindre skællet. 3-12 cm. Stokken er kraftig, oftest trevlet med en tydelig ring eller ringrester tæt under hatten.
Kulinarisk:
Prøv eventuelt at riste den sammen med andre svampe og lidt hakket løg, tilsæt lidt vin og lad dette koge ind og kom der lidt fløde på og lad dette koge ind ved svag varme til det jævnes let. Krydr med salt og peber. Drys eventuelt med lidt friskhakket bredbladet persille. Anvend kun de unge og friske honningsvampe og disse bør helst tilberedes/koges mindst 15-20 minutter. Server eventuelt i lune tarteletter. De ældre eksemplarer er både trevlede, bitre og seje, især stokken.
Råd:
Må ikke spises rå!. Vælg altid at give disse svampe et opkog.
Tips:
Der findes flere arter af honningsvamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *