Hvidløg stammer oprindeligt fra Centralasien og har både været brugt som krydderi i mad og som lægemiddel.

I dag dyrkes hvidløg over det meste af verden, men hovedområderne er Asien, Californien og Middelhavslandene. Efter 2. verdenskrig forsvandt brugen af hvidløg, og den er først blevet udbredt igen i de senere år.

Der findes mange typer hvidløg, men de mest populære i Danmark er de hvide hvidløg. Rå hvidløg har en gennemtrængende lugt, men bruges de med måde, kan de fremhæve rettens øvrige smagsstoffer. Efter lang tids tilberedning bliver hvidløg rund og mild i smagen. Friske hvidløg smager bedst, når de lige er høstet – i Frankrig høstes de hvide hvidløg i juni. Rå hvidløg kan bl.a. bruges i dressinger og marinader. Ønsker man en mild hvidløgssmag sauteres hele fed hurtigt i smør eller olie og tages op igen, inden de øvrige ingredienser lægges i.

Hvidløgs skarpe smag forsvinder, når de bages. De bliver milde og bløde – kan smøres på brød, spises i bagt kartoffel m.m. Skræl de yderste lag af hvidløgene, skær dem midt over, dryp med olivenolie på skærefladen. Bages ved 200 grader i ½ time.

Steges hvidløg, skal det være hurtigt og forsigtigt . Hvidløg bliver nemt brunt og får en bitter smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *