Hyldebærsuppe

Sensommeren nærmer sin slutning. Men hvorfor ikke få det sidste ud af sommeren. De fineste hyldebær hænger netop over hovedet på os og venter på at blive plukket. Samtidig er det æble sæson netop nu, så det er bare om at komme i gang med at plukke løs. Sensommeren bringer en helt masse regnvejrs fyldte dage med sig, hvor man ofte har lyst til at blive under dynen og bare kigge ud på regnen. Her er en lækker opskrift på hyldebærsupper. Med den sikre du dig, at holde forkølelse og andre irriterende sygdomme væk. Denne portion er god til 2 personer.

Ingredienser:
500 g friske hyldebær
7,5 dl vand
1 surt æble (eks. madæble)
lidt citronsaft
50 g sukker

Hyldebær sorteres fra, så man slipper for en bitter smag fra de umodne bær i hyldebærsuppen. Stilkene pilles ligeledes væk. Skyld hyldebærende godt og grundigt. Sorter eventuelt flydende bær fra. Skær æblet i både og kom det hele i en gryde. Dette skal nu koges i ca. 20 min under låg. Si nu saften fra og smid restaffaldet væk. Nu koges saften op endnu engang i ca. 5-7 min. Man kan smage suppen til med lidt mere sukker. Hvis du ønsker at jævne suppen med mel jævning, blandes mel i koldt vand og tilsættes under omrøring. Giv nu suppen et hurtigt opkog og den er klar til servering. Hyldebærsuppe er rigtig lækker at servere med knuste tvebakker eller ristet rugbrød. Velbekomme!

Print Recipe
Hyldebærsuppe
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Hyldebærrene rives af de groveste ribber med en gaffel, skylles og koges møre i vandet sammen med 2 udskårne æbler.
  2. De resterende æbler skrælles og skæres i både.
  3. Saften sis fra bærrene og måles, smages til med sukker, bringes i kog, og æblebådene koges møre heri.
  4. En jævning røres af kartoffelmel i lidt koldt vand.
  5. Gryden tages fra varmen og jævningen røres i.
  6. Suppen anrettes med melboller, små tvebakker, ristede brødterninger eller ristede havregryn.
Dette indlæg var udgivet den Ikke kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *