Boghvede regnes for en kornsort, der er blevet indført til Norden i middelalderen. Det er en afgrøde der kan dyrkes på mager jord, og boghvedegrød er især kendt fra Fyn, hvor man siger at fynboere mimrer med munden når de skal have boghvedegrød. Boghvede er afledt af det hollandske ord “”boeke”” (Bøgetræ), og “”veite”” (hvede) fordi plantens frugter minder om bog (Bøgens frugter). Boghvede stammer fra Asien, og er sikkert bragt til Europa med araberne. Vi kan købe hel boghvede og formalet mel af boghvede i handelen. Melet bruges til blinis (små pandekager), samt til nudler og grød, og anvendes meget af glutenallergikere. Boghvede kan dyrkes i alle haver og der findes to arter. Den tatariske boghvede kan blive mandshøj og er en dekorativ etårig plante, i dag dyrkes boghvede som nicheproduktion på sandede arealer.

Intet indhold fundet

Det lader til, vi ikke kan finde det du leder efter, måske en søgning kan hjælpe