Kiwifrugten stammer fra Kina, og hed førhen “”kinesisk stikkelsbær””, men da New Zealand i begyndelsen af 50´erne begyndte at øge sin landbrugseksport med denne frugt, ændrede man navnet til Kiwi, som også er navnet på New Zealands nationalfugl. Efterspørgslen på Kiwifrugten er stigende, og i 1986 var importen til Danmark på 461 tons, hvilket svarede til 88 kiwi pr dansker. Frugten er på størrelse med et hønseæg og plukkes i umoden stand. Frugten kan modne ved stuetemperatur og modningen fremskyndes ved at kiwi lægges sammen med æbler og tomater (ætylen). Et enzym i kiwi fremskynder mørningsprocessen i kød, men enzymet nedbrydes hvis frugten koges. Enzymet gør også at man ikke kan lave fromage eller gele af friske kiwi da disse retter ikke vil stivne. Kiwi er rig på C-vitamin, men også på fibre og mineraler. Når frugten skæres over åbenbares det smukkeste smaragdgrønne frugtkød og frøene sidder i stjerneform ud fra midten. Kiwi kan dyrkes i drivhus og udestue, men de frugter der udvikles på planterne herhjemme bliver ikke særlig store. Da planten kan tåle ned til 30 frost grader, kan den godt dyrkes på friland herhjemme.

Intet indhold fundet

Det lader til, vi ikke kan finde det du leder efter, måske en søgning kan hjælpe