Print Recipe
Ægte surkål
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal personer
Antal personer
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Hvidkålen snittes groft - brug evt. brødmaskinen.
  2. Gulerødderne snittes på agurkehøvl i tynde skiver.
  3. En ren stenkrukke skylles i eddike indvendig og hvidkålen lægges i, lag på lag på lag på lag, med gulerodsskiver imellem.
  4. For hvert lag trykkes til så lufthuller skubbes ud.
  5. Da kål ved spisning kan give luft i maven, kan kommen eller enebær læggesimellem lagene, da disse krydderier hindrer luft i tarmene.
  6. Kogt vand hældes over til det dækker.
  7. Når krukken er fyldt op, lægges et tætsluttende låg eller tallerken ovenpå og dernæst noget tungt, evt. en sten.
  8. Hvidkålen vil efter et par uger være gået i gæring og kan spises som surkål.
  9. Den skal dufte let syrligt.
  10. Hvis den lugter ilde og er slimet, må den kasseres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *