Print Recipe
Blåmuslinger Provencal
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal personer
Antal personer
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Tomatconcassé:Skær et kryds i skindet på tomaterne og blancher dem i et halvt minut i spilkogende vand.
  2. Tomaterne tages op og skylles i koldt vand.
  3. Skindet er nu let at fjerne.
  4. Tomaterne skæres i kvarte og kernerne skæres fra.
  5. Der er nu kun det rene tomatkød tilbage og dette kaldes tomatconcassé.
  6. Muslinger:Muslingerne skylles godt i koldt vand og renses for urenheder.
  7. Tomatconcasséen skæres i små tern.
  8. Olien kommes i en gryde (stor nok til at alle muslingerne kan være i den) og varmes op.
  9. Skalotteløg og presset hvidløg sauteres, må ikke brune.
  10. Tilsæt tomat, sukker, hvidvin og citronsaft.
  11. Det hele koges op og smages til med salt og peber.
  12. Muslingerne kommes i gryden og de dampes under låg i 6 minutter.
  13. Persille og eventuel cognac tilsættes og muslingerne vendes i lagen.
  14. Er der enkelte muslinger der efter tilberedningen ikke har åbnet sig, kasseres disse.
  15. Anretning:Muslingerne arrangeres i en dyb tallerken.
  16. Lagen fordeles over muslingerne og retten pyntes af med tomatconcassé og frisk dild.
  17. Tilbehør:Serveres med friskbagt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *