Print Recipe
Boller og kanelsnegle
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Bræk gæren i småstykker i en skål.
  2. Varm mælken let i en kasserolle.
  3. Den skal føles lunken, når du prøver med en finger.
  4. Hæld mælken i fadet og rør, til gæren er opløst.
  5. Smelt smørret i kasserollen over svag varme.
  6. Rør det i mælken.
  7. Rør salt, sukker og 1 æg i, og sigt melet i lidt ad gangen, mens du hele tiden rører dejen glat.
  8. Når den ikke kan røres mere, ælter du dejen med hænderne.
  9. Når dejen er glat og smidig, dækkes den med et viskestykke og sættes til hævning på et lunt sted i 45 min. Den skal blive ca. dobbelt så stor.
  10. Ælt dejen let og del den i 2 store lige dele.
  11. Form den ene portion dej til en ruller, der skæres i 10-12 lige store dele.
  12. Tag et stykke dej ad gangen og læg det midt på bordet.
  13. Rul dejen, til den bliver til en din, rund bolle.
  14. Tænd ovnen op på 225 grader.
  15. Læg bagepapir på pladen og sæt bollerne på .
  16. Dæk med viskestykker og lad hæve i 20 min.Drys ganske lidt mel på bordet.
  17. Med kagerullen rulles resten af dejen ud til en firkantet plade.
  18. Rør smør til fyldet blød i en lille skål og rør sukker og kanel i.
  19. Vend fyldet ud på dejpladen og fordel det med en teske.
  20. rul pladen fast sammen.
  21. Skær rullen i ca. 2 cm tykke skiver.
  22. Læg sneglene på bagepladen med bagepapir, hvor de hæver ca. 20 minutter.
  23. pensl både boller og snegle med æg, som er pisket sammen i en kop.
  24. Anbring pladen midt i ovnen og bag bollerne 12-15 minutter.
  25. Tag pladen ud med grydelapper og vip bollerne over på bageristen til afkøling.
  26. Sæt pladen med snegle midt i ovnen og bag dem ca. 10 min. Hvis i har varmluftovn, kan begge plader sættes i ovnen samtidig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *