Gode bøffer med bearnaise sauce

Print Recipe
"Gode bøffer" med bearnaise sauce
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Måltid Hovedret
Prep Time 30 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Måltid Hovedret
Prep Time 30 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand. Tilsæt salt. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.
  2. I en tykbundet kasserolle kommes de hakkede chalotteløg, hakket estragon, hakkede kørvelblade, lidt timian, lidt salt, laurbærbladet, peber samt estragoneddike og hvidvin. Lad det koge og afkøle. Har man ikke tid / tålmodighed, kan dette punkt erstattes af bearnaiseessens, der kan købes færdiglavet.
  3. Det hakkede kød blandes med sennep, salt og 1 tsk. peberblanding. Det hele røres godt sammen og formes til store bøffer.
  4. Disse drysses med lidt mere peberblanding og steges. Lad bøfferne hvile før de spises.
  5. Når ingredienserne til saucen (essensen) er afkølet, kommes rå æggeblommer i og piskes sammen med 1 spsk vand. Pisk videre over svag varme.
  6. Hæld meget langsomt det smeltede smør i, mens der stadig piskes. Et par dråber citronsaft tilsættes sammen med en smule cayennepeber.
  7. Si saucen gennem en fin sigte og kom lidt hakket estragon og kørvel i. Anbringes i et vandbad. Den må ikke koge efter æggene er kommet i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *