Print Recipe
Hakkebøf m/ kartofler & løg
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Måltid Hovedret
Land Dansk
Kost typer Alm. Retter
Råvarer Okse
Forberedelses tid 30 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
Måltid Hovedret
Land Dansk
Kost typer Alm. Retter
Råvarer Okse
Forberedelses tid 30 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand. Tilsæt salt. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.
  2. Ælt kødet med vand, salt og peber. Del kødet i lige store portioner. Form hver portion til en bolle. Tryk den lidt flad.
  3. Hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, mens venstre hånd former dem ensartet runde. Bøfferne skal være mindst 1 1/2 cm. høje.
  4. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun halvdelen af fedtstoffet på panden og steg løgene til de er let gyldne.
  5. Tag løgene af panden og drys et nip salt over. Brun resten af fedtstoffet ved kraftig varme. Brun bøfferne på begge sider og dæmp varmen.
  6. Drys salt og peber på bøfferne. Steg dem 2- 3 min. på hver side. De skal være lyserøde indeni. Tag bøfferne af panden og hold dem varme.
  7. Fedtstof til saucen smeltes. Melet tilsættes under omrøring, evt. med piskeris. Ca. 1/3-del af væsken tilsættes under omrøring.
  8. Når massen er jævn tilsættes resten af væsken ad to gange.
  9. Saucen skal koge mellem hver gang.
  10. Fordel løgene på bøfferne og servér med sauce og kogte kartofler til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *