Print Recipe
Meunierestegt rødtungefileter
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Rødtungerne flåes, fileteres og vendes i mel.
  2. De steges i afklaret smør.
  3. Spinaten rives, skylles og sauteres i smør.
  4. Rejerne varmes lidt.
  5. Muslingerne varmes i lidt fiskefond.
  6. Det nederste (træede) brækkes af de grønne asparges, og de koges i ca. 4-5 minutter.
  7. De hvide asparges skrælles og koges i ca. 8 minutter, derefter skal de trække yderligere i 7 minutter.
  8. Champignonerne skæres i skiver og sauteres i afklaret smør.
  9. Pommes Duchesse:Kartoflerne skrælles og koges møre i vand uden salt.
  10. Kartoflerne pureres og tilsættes lidt mælk, smør og æggeblommer, til en lind konsistens og smages til med lidt reven muskat, salt og peber.
  11. Blandingen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på et fad, så der er et rum til de forskellige garniturer på fadet.
  12. Herefter bages Pommes Duchessen i ovnen ved 250 grader C, til den er smukt gylden.
  13. Sauce Vin Blanc:Hvidvinen nedkoges til en 1/3, afkøles og tilsættes æggeblommerne.
  14. Legeres over svag varme til en cremet konsistens.
  15. Tages af varmen og lidt efter lidt tilsættes det smeltede, og ikke alt for varme afklarede smør, i en tynd stråle til at starte med.
  16. Den ej heller for varme fiskefond, piskes i saucen og denne smages nu til.
  17. Saucen må ikke blive for varm.
  18. Anretning:Fisken anrettes på spinatbund og pyntes af med dild og citronskiver med stenbiderrogn.
  19. Det øvrige tilbehør anrettes som vist på billedet.
  20. Butterdejssnitter serveres ved siden af.
  21. Variationstips:Istedet for rødtunger, kan anvendes rødspætter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *