Øllebrød

Print Recipe
Øllebrød
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Måltid Dessert, Hovedret
Forberedelses tid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Måltid Dessert, Hovedret
Forberedelses tid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Recipe Notes
  • Rester af gammelt brød skæres i terninger og sættes i blød natten over i så meget vand, at det er dækket.
  • Kog det under låg ved svag varme, til det er mørt, og rør jævnligt under kogningen, så det ikke brænder på.
  • Kraftig piskning er ofte tilstrækkelig til at fjerne alle klumper når brødet er færdigkogt, men ellers må det gnides gennem en sigte eller kommes i en blender.
  • Om nødvendigt tilsættes mere vand under kogningen.
  • Suppen spædes med øllet, smages til med sukker og revet citronskal, og koger 10 - 15 min. ved svag varme.
  • Om nødvendigt tilsættes mere vand eller øl, til der er i alt ca. 4 dl pr. person.
  • I stedet for citronskal kan fint hakket, syltet appelsinskal tilsættes, eller man kan piske æg med sukker og et par spsk. citronsaft og hælde øllebrøden i under stadig piskning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *