Print Recipe
Panna cotta med kaffesirup
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  2. Kog piskefløden med sukker og vanillekorn samt den tømte vanillestang 12-15 min ved lav varme, til cremen tykner.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 min. Forbered imens formene: smør 4 porcelænskokotter eller små kopper med olie.
  4. Når fløden er færdigkogt, tages gryden af blusset og vanillestangen kasseres.
  5. Rør den opblødte husblas samt det vand der hænger ved ud i den varme fløde.
  6. Hæld cremen op i portionsformene og lad desserten stivne mindst 4 timer i køleskabet.
  7. Kaffesirup: smelt sukker på en pande ved lav til jævn varme.
  8. Hvis sukkeret smelter for hurtigt, er varmen for høj, og det vil branke.
  9. Når al sukker er smeltet, tages panden fra varmen.
  10. Lad karamellen svale et øjeblik.
  11. Rør så kaffen i.
  12. Lad siruppen koge igennem 1 min. Hvis der er klumper af karamel, der ikke vil opløses, kasseres de.
  13. Siruppen køler af i køleskabet.
  14. Den kan serveres lun eller kold.
  15. Ved servering vendes panna cotta´erne ud af formene på hver sin desserttallerken.
  16. Dryp sirup rundt om desserten og server resten af siruppen til i en lille kande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *