Atjar taugé
Atjar er det indonesiske ord for pickles med bønnespirer i. Der er tale om en sur/sød grøntsagsmix med bønnespirer. Anvendes som tilbehør til især indonesiske retter. Det indonesiske køkken rummer mange varianter af denne pickles.
 
Atjar tjampoer
Findelte grønsager i eddike.
 
A cheval
Serveringsmåde for skiver, som anbringes taglagt.
 
A la carte
Måltid sammensat af enkeltretter fra menukortet efter gæsternes eget frie valg eller med vejledning fra tjeneren.
 
A la bourgeoise
Køkken med braiserede retter eller stege med enkle garniturer som gulerødder, løg, saltet flæsk. Tilberedt på en ukompliceret måde.
 
Angostura
En bitter indeholdende ekstrakt af to venezuelanske træer. Først fremstillet i 1842 i byen Angostura som et lægemiddel. Bruges i drikkevarer og visse madretter.
 
Avgolemon
Græsk suppe kogt på fjerkræ med ris, legeret med æggeblomme og citronsaft.
 
Aroma æble
Aroma æble et æble der bliver rundt og med rød solside og med fin aromatisk smag. Æblet høstes i oktober og holder sig til december .Der skelnes mellem aroma og rød aromaæble. Æblet er modstandsdygtig overfor diverse sygdomme og bruges bl.a. i økologisk jordbrug.
 
Alfalfafrø
Alfalfafrø blev førhen dyrket som foder til køer, planten stammer fra den nære orient. Frøene har et pænt indhold af mineraler, protein m. m. Frø kan købes i handelen, og man kan selv spire frø i køkkenet. Alfalfa- eller lucernespirer kan købes året rundt. Alfalfa er også dyrket som foderafgrøde, og det sker at man ser plantet forvildet fra tidligere dyrkning.
 
Annattofrø
Mørke rødbrune frø som mest bruges som farvestof. Frøene sauteres i olie for at udtrække en lys orange farve.
 
 
Side [1 2 3 4 5 6   7   8 9 ]
 
Til køkken ordbog