Acorn græskar
Er en lille sjov formet sommersquash der kan findes med både blågrøn eller hvidlig gul farve. Den smager f.eks. godt hvis man kommer den i ovn og krydrer den med tomat og hvidløg eller den kan anvendes i tærter med muskat og fløde. Frugten hedder acorn fordi dens facon kan minde om et agern.
 
Annatto
Er navnet på en busk der vokser i Caribien og tropisk Amerika, og som får hjerteformede læderagtige og skinnende blade. Den får smukke lysrøde blomster, og plantes i sit hjemland gerne som hæk. Planten får ved modning af frøkapslen en masse tornede frø. Af frøene kan der udvindes en kraftig rød farve som datidens indfødte brugte som krigsmaling. Farven fra annatto blev kaldt for "livets farve", og i dag bruges farven til at farve kosmetik- og fødevarer gule og røde. Annatto er blevet brugt til at farve smør og ost med og bruges stadig som en naturlig levnedsmiddelfarve. I plantens hjemland bruges de knuste frø som krydderi.
 
Avocadopærer
En avocadofrugt har form som en pære og botanisk set er den en frugt med et stort frø, Den spises i rå stand men skal være moden (Blød) når den anvendes. Den kan serveres som forret til skaldyr eller blandes i alm.
Salater. Den kan pureres og bruges som dip eller i en kold suppe. Avocadoen har sæson fra oktober og frem til februar hvor den importeres. Frugtkødet indeholder op til 24 % fedt samt a. b og c vitamin.
 
Ananasmelon
Ananasmelon er en lille vandmelon med en mild og sødlig smag. Den har en grøn skal og frugtkødet er gult og meget saftigt. Kernerne er mørke og sidder spredt i hele frugtkødet. Andre slægtninge til vandmelonen er Grøn vandmelon og Tigerstribet vandmelon.
 
Avorio ris
Er ris der før afskalningen er behandlet med damp under tryk. En del af B- vitaminerne og mineralerne presses ud på den måde og ind i riskernen så de ikke går tabt ved poleringen. Bagefter tørres kornet og poleres. Farven er lidt gullig og en anelse gennemsigtig. Holdbarheden bliver længere ved denne fremgangsmåde.
 
Aubergine ærter
Dette er temmelig bitre små grønne ærter der giver et fint krydderi på pasta og karryretter. De kan af og til købes i indvandrerbutikker og ærterne kan holde sig i køleskab i ca 1 uge eller ubegrænset i en fryser hvis ærterne er blevet pillet af stænglen.
 
Albueskælsnegl
Har en flad, grå eller brunlig stor skal på op til 7 cm. Kan anvendes til sauce eller stuvning.
 
Agnolotti pasta
Frisklavet pasta, fyldt med ricottaost og spinat.
 
Anellini pasta
Meget lille pasta (små ringe).
 
Ambra
Flerårig plante, hvis fine blade tørres og anvendes som krydderi.
 
 
Side [1 2 3 4 5 6 7   8   9 ]
 
Til køkken ordbog