Pak-choien stammer oprindeligt fra Kina, hvor den blev anvendt længe før vor tidsregning, og den er muligvis Morfaderen til kinakålen. På det danske marked blev pak-choien introduceret som en ny grønsag for få år siden. Men der er intet nyt under solen, idet den findes omtalt og afbildet i en gammel bog om kål fra 1884.
Kålen kaldes også for spinat- eller sellerikål. Den har tykke kødfulde stilke og hovedet, hvis man kan tale om et sådan, er dannet af de sammenbøjede bladplader.
Pak-choien sås sidst i juli eller august, og er klar til høst i septemberloktober. Den er forholdsvis hårdfør og kan tåle nogen frost.
Tips og råd
En gennemsnits pak-choi vejer ca. 250 g.
Pak-choiens holdbarhed er nogenlunde som kinakåls, og den kan opbevares i plastikpose i køleskab op til et par uger. I Kina opbevares den i kælderen til vinterbrug. Den er fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *