Papaya

Papayafrugten stammer fra Mexico hvor den også kaldes for englefrugt og i dag er papayatræet udbredt i de fleste tropiske lande. Stammen er ugrenet og palmeagtig og med fligede blade der vokser direkte fra stammen. Frugten kan blive op til 9 kg tung og smagen varierer utroligt meget. Nogle modne frugter (især de små ) dugter af ambra, moskus og citron. Frugtkødet kan være grønt, gulgrønt eller orangegult. Den modne frugt skal være blød som smør at skære i og frugtkødet skal nærmest smelte på tungen. Inden i frugten sidder små rynkede frø der kan bruges til at krydre maden med i stedret for peber eller karse. I papayatræet blade og frugter findes et enzym der i dag udvindes af industrien som kødmørningsmiddel (Papain) Det virker ligesom stoffet pepsin i mavesækken og kan få det sejeste kød til at blive mørt på få timer. I troperne pakker man friskslagtet kød ind i papayablade. I handelen kan vi af og til finde papayafrugter. Hvis skallen er hård må frugten eftermodne ved stuetemperatur indtil den bliver blød og gullig i farven. Serves skiver af papaya til ost eller i frugtsalater mm. Frugten er letfordærvelig pga. det store vandindhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *