Arten stammer fra Forasien og er af langt ældre oprindelse end radisen. Den var kendt såvel i det gamle Grækenland, som i Rom og Ægypten, hvor den findes afbildet på Keopspyramiden (2700 fk.).
Den har fundet anvendelse som grønsag, olieplante og lægeurt, ligesom den har haft stor betydning for den fattige landbefolknings kosthold på den tid. I Kina har ræddiken gennem århundreder haft en vigtig betydning i kosten og her anvendes den stadig i langt større omfang end i vesten. I Mexico fejrer man i provinsen Oaxaca radisernes nat den 23. december, ved at udskære fantasifulde gengivelser af mennesker og dyr i ræddiker.
Der findes forskellige sorter af ræddike og formerne kan variere fra kuglerund til aflang. Farverne kan gå fra sorte, over røde og lyserøde til helt hvide.
Vi skelner mellem to typer, en sommer- og en vinterræddike og smagen, der kan være lidt skarp, skyldes sennepsolie.
I en dansk lægebog af ældre oprindelse anbefales det at bruge barken af ræddike som omslag på ligtorne, ligesom den skulle være et anvendeligt middel over for for megen mavesyre, iskias og gigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *