Rygeost

Rygeost er en gammel dansk specialitet, som især blev fremstillet på Fyn. Rygeost fremstilles af sødmælk eller skummetmælk, der syrnes med kærnemælk. Der tilsættes ligeledes osteløbe. Efter henstand, tages den friske ostemasse op, for at vallen kan løbe fra. Salt og kommen tilsættes og den ryges til sidst.

Rygeost

Print Recipe
Rygeost
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Prep Time 0 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Prep Time 0 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Bland sødmælk, kærnemælk og piskefløde i en skål.
  2. Dæk med et klæde og stil blandingen lunt ca. 12 timer (natten over).
  3. Skær et kors i mælkemassen og hæld ca. 4 dl kogende vand i midten.
  4. Lad det stå et par minutter.
  5. Hæld vandet fra.
  6. Læg ostemassen lagvis med 1 tsk salt i et tyndt klæde, der er lagt i en sigte.
  7. Stil blandingen koldt ca. 12 timer med en skål under, så vallen kan løbe fra.
  8. Kom halm i bunden af en metalspand eller en jerngryde og antænd.
  9. Dæmp flammerne med et lag brændenælder.
  10. Læg låg på, så der en god røgudvikling.
  11. Kom ostemassen i en trådsigte, fjern låget og hold osten over røgen få minutter, til den er tilpas gyldenbrun.
  12. Vend osten ud på et fad og drys med 1-2 spsk kommen.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *