Sild

Saltede sild har i de sidste tusind år været en af de vigtigste proteinkilder for europæerne,og det er stadig en væsentlig spisefisk i Danmark. Tidligere anvendtes mængder af småsild også i industrien til fremstilling af f.eks. fiskemel og fiske-olie.
Sildens krop er dækket af skæl, som let falder af. Til forskel fra brisling, som ligner silden meget, sidder sildens bugfinner længere tilbage end rygfinnen, bugens skæl mangler torne og gællelågene er glatte. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven.
Silden er en populær og god spisefisk.
I Nordsøen lever de store sildestammer: Nordligst Buchan–silden, derefter Dogger-silden ved Doggerbanke og sydligst Downs-silden, der færdes i Den engelske Kanal. Efter gydning overvintrer de to nordligste stammer i Norske Renden, den sydligste trækker syd for Dogger Banke.
Sildens vigtigste føde er plankton, krebsdyr og snegle, som den knuser med sine forbavsende hårde tænder.
Silden må fanges hele året.Vårsild: Forår. Fedsild: Sommer. Høstsild: Efterår. Storsild: Vinter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *