Sildehajens enorme størrelse kan forlede nogle til at tro, den er farlig. Men der findes intet bevis for, at sildehajen nogen sinde har angrebet et menneske.
Sildehajens karakteristiske træk er den halvmåneformede hale, de køl-lignende finner på hver side af haleroden, de fem tydelige gælleåbninger og den kompakte krop. I gabet sidder flere tandrækker. Ryggen er blåsort, og farven bliver lysere ned mod bugen, som nærmest er flødefarvet. Det friske kød er mørkt og fast og lugter af ammoniak. Det tilrådes at lægge kødet i mælk et døgns tid inden tilberedningen.
Sildehajen lever overalt i tempererede have ved temperaturer fra 5 til 18 grader. Ofte kan den i roligt vejr ses jage i overfladen.
Sildehajen lever af stimefisk som makrel, sild og sardiner, men fortærer også store mængder torsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *