Skovsneppe (Scolopac rusticola)

Jagttid: 1. okt. – 31. dec.

Jagtudbytte pr. år: ca. 30.000, men kan variere meget fra år til år.
Handel med skovsnepper er tilladt.

Skovsneppen er en vadefugl, hvis liv dog mest er knyttet til skovområder. Den er let kendelig på det lange næb og dens brunlige fjerdragt, som falder godt sammen med skovbunden.
Skovsneppen er hovedsagelig en trækfugl, som hvert år passerer Danmark på vej til yngleområder i det øvrige Skandinavien. Den forekommer som et fåtal som dansk ynglefugl. Forårsjagten er i dag forbudt. Efterårstrækket falder typisk i den første uge i november måned og der kan som regel skydes snepper helt frem til jagttidens ophør med årets udgang.
Mange snepper skydes lejlighedsvis i alle egne af landet på almindelig skovjagt. På visse revirer, nær kysterne, kan der efter stormfulde efterårsnætter “”falde snepper”” i stort tal. Mange jægere har denne jagt som deres foretrykne og kan på de bedste dage med stort sneppefald skyde dusinvis af snepper på de rigtige revirer.
Sneppen er et eftertragtet jagtbytte, som enhver jæger behandler med særlig respekt. Det er den eneste fugl, som bæres ophængt i benene – i jagtsproget kaldet stængerne.
Sneppen er svær at aldersbestemme. En rettesnor er, at fjerkonturerne er mest fuldendt på ældre fugle.
En skovsneppe vejer ca. 250-400 gram.

Tekst af: Carl Grønbjerg
For mere viden om vildt og opskrifter, se/køb bogen: Hvor vildt kan det blive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *