Smørbrød bagt af gærdej, hvori der i to eller flere omgange indrulles smør, formes til aflange brød, der drysses med birkes. Serveres flækkede og smøres med smør. Kaldes også tebirkes.

Print Recipe
Smørbirkes
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Opløs gæren i den kolde mælk.
  2. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt.
  3. Lad dejen hvile et par min. Dejen skal ikke forhæve, men rulles ud til én plade på 20 x 65 cm.
  4. Hele overfladen pensles med æg, og dejen foldes sammen i 3 lag med sammenfoldningen nedad.
  5. Pensles med æg, drysses med birkes og skæres i 16 stykker.
  6. Sættes tildækket på en smurt bageplade og hæver til dobbelt størrelse ca. 30 min.Bages 15-17 min. ved 220 grader.
  7. Bagetid til dybfrost: Ca.
  8. 10-12 min. ved 220 C.
Dette indlæg var udgivet den Ikke kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *