Soyasauce

I Orienten fremstillede man allerede soyasauce for 2500 år siden. Da den buddhistiske lære indskrænkede brugen af kød, som man på det tidspunkt også brugte til at krydre med, søgte man efter velsmagende alternativer. Man opdagede, at der gennem grøntsagers, f.eks. soyabønners gæringsproces, udvikledes et meget velsmagende krydderi, der samtidig kunne tjene som konserveringsmiddel, da det indeholdt salt.
For at mindske produktionsomkostninger og tid, udviklede man i Europa for nogle årtier siden en kemisk, eller ikke-brygget soyasauce. Men som altid, når kemien tages i brug, for at gøre en fødevare billigere, får man et helt andet produkt, som i både smag, aroma og farve er meget langt fra det oprindelige.
Den mest kendte soaysauce, som er lavet på naturlig brygning har siden 1630 været benyttet af det japanske firma Kikkoman, som på trods af den høje pris, der er en følge af fremstillingsprocessen, er verdens største producent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *