Pølse fremstillet af oksekød, svinekød og spæk (som oftest). Kødet hakkes og æltes med salt, peber, allehånde og nelliker samt stoppes i tarme. Spegepølse saltes, tørres og røges derefter. Der fås dog utallige variationer på spegepølse og der ses oftest store forskellige fra område til område her i landet.

Print Recipe
Spegepølse
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Kød og løg hakkes 3-5 gange gennem kødmaskinen, blandes med krydderierne og æltes ca. 1 time,mens man tilsætter rødvin eller pilsner lidt ad gangen.
  2. Kødet skal blive sejt og blankt.
  3. Spækket skrabes og skæres i små, ensartede terninger.
  4. Disse æltes i kødet til sidst og fordeles jævnt over det hele.
  5. Tarmene renses på begge sider og trækkes på pølsehornet med den glatte side indad og den ru side ud.
  6. Farsen fyldes i kødmaskinen og gennem pølsehornet i tarmene, der må stoppes meget fast.
  7. Tarmene prikkes, så luftblærerne forsvinder.
  8. Der bindes for enderne af pølserne, og de lægges koldt med tørt salt til næste dag, hvorefter de kan stoppes endnu fastere.
  9. Solidt sejlgarn bindes for enderne, pølserne gnides med salt og lægges hen med tørt salt endnu 3-4 dage, hvorefter de presses igen, og sejlgarnet fjernes.
  10. De røges ca. 2 uger.
Dette indlæg var udgivet den Ikke kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *