Spidskål

Spidskål forveksles ofte med sommerhvidkål, men til forskel fra sommerhvidkålen har spidskål et let og løst bladhoved, der danner en spids elipse som dens latinske betegnelse antyder. De første spidskål omtales i Damnark i slutningen af 1700-tallet som sukkertopkål, men har næppe haft den store udbredelse.
Der findes flere sorter af denne kål på markedet, der kulinarisk glimrer ved sin sprødhed og dejlige smag. Kålen kan høstes allerede fra juni og frem til september på danske jorder. Den kan dog købes i butikkerne fra februar, hvor den bliver importeret fra Holland og Italien.
Spidskålen har et højere c-vitaminindhold end fx hvidkål, og da den er løsere i bladhovedet, egner den sig fint til at blive serveret i hel stand eller halveret, hvor den tager sig smukt ud på tallerkenen bare dampet og serveret med pure af fx tomat, squash eller selleri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *