Er en etårig grønsag der kommer fra Sydamerika (Peru) Planten er i familie med Ananaskirsebær og får ligesom denne et oppustet bæger omkring den grønne tomatlignende frugt. Blomsterne bliver gule og er smukke. Planten er ligeså ydedygtig som en tomatplante og kan dyrkes på friland eller i drivhus. Frø købes gennem frøforsyninger eller man kan skrabe frøene ud af en moden tomatillo. Der findes flere sorter af tomatillo. Nogle bliver lysegule ved modning, andre forbliver grønne eller får lette violette striber i frugtkødet. Tomatillo bør steges for at opnå fyldig smag. Det er denne frugt der oprindelig blev brugt i Kebab . Frugten bliver mere fast og syrlig ved stegning mens tomater gerne bliver bløde. Tomatillo kan gemmes vinteren over. Frugten kan syltes og koges og anvendes som sur/sød tilbehør eller findelt som marmelade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *