I styk-antal den svamp de kan finde flest af. Den er ikke nær så kendt som dens navnebror “”Alm. Kantarel””, hvilket er en skam. Dels er den meget, meget nemmere at finde, delt kan man være sikker på altid at få en kurvfuld eller to med hjem til aftensmaden. Ulempen ved denne svamp er at den ej er så tyk i kødet, og de derfor er nødsaget til at måtte plukke i en længere periode en hvis De har fundet Alm. Kantarel. De står oftest meget tæt sammen i granskov og jeg har da også tit fundet den i bøgeskov. Jeg foretrækker dog at jagte denne svamp i granskovene på de fugtige og mørke områder i skovene. Tragt-Kantarellen har sen sæson. D.v.s. fra midten af september til hen i starten af november. Den har brun hat og gul hat. Jeg har dog set denne svamp være hel gul og hel grå.
Den grå kantarel fandt jeg dog i en stor åben bøgeskov, ikke mange, måske et 2 kg det ene år, den kunne ligne lidt en trompetsvamp. Den gule tragt-kantarel finder jeg kun nogle få eksemplarer af om året. Lamellerne løber et stykke ned ad stokken og er gaffelgrenede og gråduggede. Heller ikke
denne fortræffelige spisesvamp kan forveksles med andre. Har man først fundet denne er der også en god mulighed for at finde pigsvampe, de bor lidt opad hinanden.
Kulinarisk:
Suppe, saucer, stegt, stuvet, i fondue eller lagt i postejer eller terriner. Prøv at komme lidt hakkede kantareller i frikadellefarsen, dejlig!
Tips:
Velegnet til tørring. Svampen kan med stort held laves til pulver og tilsættes som smagskrydderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *