Den svamp som tyskerne kalder “”totentrompete””, (dødstrompeten). Hvilket lyder meget dystert. Det er dog en af de absolut bedste spisesvampe som i de gode år er rigeligt mange af, især på den jyske østkyst i de store bøgeskove. Trompetsvampen er sort og “”tyndkødet””, og som navnet angiver ligner den en trompet, da den også hulstokket. Den kan også kendes på de manglende lameller på undersiden af hatten. En svamp som kommer mest til syne fra midten af september til hen midt i oktober. Den kan være svær at finde, da den står nede midt i alt bøgeløvet med sin sorte/mørke farve. Den vokser altid under bøg, på en god bøgebund, hvor træer og buske står i meget muld på kridtbund.
Kulinarisk:
Suppe, saucer, syltning, i postej, pate, terrin, gratineret eller ristet i lidt smør på panden. Svampen er flot at anvende sammen med andre grøntsager p.g.a. sin farve. Der fås ikke meget sort spiseligt tilbehør.
Tips:
Meget velegnet til tørring/svampepulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *