Kåldolmer m/ kinakål


Kilde Søren Gericke
Kategori(er): Middagsretter,Svinekød

 

Fremgangsmåde:
  • Fjern de grove blade fra et lille kinakål, skyl dem godt og brug dem til en god salat. Skyl også inderbladene og krydr dem med salt og peber.
  • Rør en fars af kød (hakket kalve- eller oksekød kan også bruges), revet citronskal, revet løg, tvebakker, vand, salt og peber.
  • Læg farsen ud på bladene og rul dem sammen.
  • Skræl og riv guleroden og kom den i bunden af et ildfast fad sammen med porren der er skåret i tynde strimler. Læg kåldolmerne i fadet og dæk dem halvt op med vand. Hæld eddike over. Drys med lidt salt og peber og dryp med lidt olie.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 º i 40-45 min.
  • Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand. Tilsæt salt. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.

 

Variationer/Tilbehør

Kinesisk soya,Sennep,Kapers,Revet peberrod,Syltede agurker,Kogte kartofler

Opskrifts fakta
Forberedelsestid: 75
Heraf arbejdstid: 30
Antal kuverter: 4
Energi pr. kuvert:
Kalorier 399
Kilojoule 1673
Energi fordeling:
Fedt 26%
Protein 21%
Kulhydrat 53%
[ Tilføj til kogebog ][ Som PDF ][ Send til en ven ][ Udskriv ]