Retter tilberedt med rødvin, skalotteløg og oksemarv.
A la bordelaise
-
Grenadine
, Køkken ordbog, 0
Grenadine er en sirup af fransk oprindelse med en smuk rød farve. Den bruges især til desserter og cocktails....
-
Skinke
, Køkken ordbog, 0
Udskæring fra svinets lår mellem knæ og hofteben, vægt svinger meget fra 4 til 10 kg. I fersk tilstand...
-
Gumbo
, Køkken ordbog, 0
Tyk suppe eller stuvning med mange ingredienser, bla. okar og filépulver. Ses oftest anvendt i det Cajunske- og Kreolske...
-
Hvide ribs
, Køkken ordbog, 0
Hvide ribs er sødere end røde ribs. Bærret indeholder caroteen og c vitamin. Sæsonen er fra midten af juli...
-
Røget ål
, Køkken ordbog, 0
Opbevares tørt og køligt, og hvor luften er frisk, da den hurtigt optager fremmede lugtstoffer. Pakkes derfor godt ind...
-
-
Spidstegning
, Køkken ordbog, 0
Stegemåde, hvor stegeemnet sættes på spid og steges over åben ild eller gløder; ved spidstegning af større stykker roteres...
-
Batat
, Køkken ordbog, 0
Sødkartoffelen (Ipomoea batatas ) blev bragt til Europa med Columbus og er idag en meget populær rodfrugt i mange...