Retter tilberedt i Bourgognevin, modsat a la Bordelaise, som efter oprindelighed er tilberedt af Bordeaux-vine.
A la bourguignonne
-
Hvedeklid
, Køkken ordbog, 0
Hvedeklid sker ved knusning af hvedekornet hvor grovdelene sies fra, herved fås hvedeklid, der er de findelte skaller af...
-
Vindruekerneolie
, Køkken ordbog, 0
Det er som regel fra de franske vinområder, vindruekerneolie kommer. Denne lette olie, med sin neutrale farve, smag og...
-
Tørrede abrikoser
, Køkken ordbog, 0
Tørrede abrikoser er de soltørrede flækkede frugter af abrikostræet. Tørrede abrikoser bruges i pålæg, i marmelade og til kompot...
-
Sværdfisk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
2-3 m lang, vægt: 60-150 kg. Sværdet udgør ca. 1/3 af fiskens længde. Fås fersk, frossen, saltet eller nedlagt...
-
Japansk pære
, Køkken ordbog, 0
Japansk pære indeholder dobbelt så meget vand som de pærer vi dyrker i Danmark. Frugten er meget sød og...
-
Løgsalt
, Køkken ordbog, 0
Løgsalt er et blandingskrydderi der består af tørrede og formalede løg blandet med salt. Løgsalt bruges til at krydre...
-
Brændte figner
, Køkken ordbog, 0
Den danske betegnelse for en specialitet, der har sin oprindelse i Brasilien, hvor figner altid har været anvendt som...
-
Sneppe
, Køkken ordbog, 0
På størrelse med duer, de har lange vadeben og langt, tyndt næb. Det er meget svært at se forskel...