Jardin (den franske betegnelse for “”have””), Garniture/tilbehør af havens friske grøntsager.
À la Jardinière
-
Pierre Corneille pære
, Køkken ordbog, 0
En saftig og syrligsød pære med en krydret aroma. En fin spisepære. Træet er frugtbart og frugterne modner i...
-
Slag
, Køkken ordbog, 0
En kødudskæring af bugstykket. Slag anvendes til rullepølser og –stege (til braisering) og til farsvarer, herunder andre pølsevarer.
-
Vilde betelblade
, Køkken ordbog, Krydderurter, 0
Et krydret og nærende vinblad i familie med den sorte peberplante. Det store, runde og krusede blad bruges som...
-
Gomasio
, Køkken ordbog, 0
Gomasio er et blandingskrydderi af uafskallede sesamfrø og havsalt og kan anvendes i stedet for salt. Sesamfrø ristes på...
-
Tomatillos
, Køkken ordbog, 0
Er en etårig grønsag der kommer fra Sydamerika (Peru) Planten er i familie med Ananaskirsebær og får ligesom denne...
-
Perciatelli pasta
, Køkken ordbog, 0
Meget tyk spaghetti med et hul i midten. Tykkere end bucatini. Stammer fra Napoli.
-
Tapenade
, Køkken ordbog, 0
En provencalsk garniture af sorte oliven, ansjos (sardel) og kapers, stødt i morter med olivenolie og krydderurter. Serveres mest...
-
Foie gras
, Køkken ordbog, 0
I direkte oversættelse fra fransk betyder “”foie gras”” simpelthen “”fed lever””. I praksis bruges udtrykket om leveren fra specialopdrættede...