Som ordet næsten antyder noget med æbler eller calvados. Fjerkræ og kød “”a la Normande”” er en ret/sauce af f.eks. fløde, calvados og æbler.
A la normande
-
Grønlangkål
, Køkken ordbog, 0
Stuvede kogte grønkålsblade. Lidt afhængig af egnsdel herhjemme tilsat og tilberedt i flere variationer. Ofte tilsat mosede, kogte kartofler....
-
Smøreost
, Køkken ordbog, 0
En hvilken som helst ost, som er blød og smørbar fx friskost, kit- eller skimmelost. Ses i dag med...
-
Maniokmel
, Køkken ordbog, 0
Fremstilles af knoldene af den tropiske plante maniok, der også kaldes Kassavabusken. Den vokser i Brasilien, Indonesien, Madagaskar og...
-
Flageoletbønner
, Køkken ordbog, 0
En lille, lysegrøn bønne med delikat smag, som er meget populær i Italien og Frankrig. I Frankrig spises den...
-
Beskøjt
, Køkken ordbog, 0
Af hollandsk oprindelse. Tvebaklignende og bagt af hvede- eller rugmel uden salt. Beskøjt var pga. sin holdbarhed en væsentlig...
-
Torsk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Torsken skifter farve efter dens levested (f.eks. bliver den ildrød på stenet bund), men alle arter har en lys...
-
Fuldkornsrugmel
, Køkken ordbog, 0
Fuldkornsrugmel fremstilles af hele groftmalede kerner af rug med alle skaldele. Der kan forekomme skaldele i melet.
-
Melon
, Køkken ordbog, 0
Den frugt der kaldes for en melon, er egentlig en grønsag pr definition, men da meloner gerne bruges i...