At fjerne overflødigt fedt fra saucer, supper og fonder. Fedtet, som vil flyde ovenpå, fjernes med en ske eller opsuges med køkkenpapir. Man kan også afkøle supper og fonde, derved stivner fedtet og fedtlaget kan simpelthen løftes af.
Affedte
-
Knækkede hvedekerner
, Køkken ordbog, 0
Knækkede kerner af knust hvede. De knækkede hvedekerner optager væsken hurtigere og bedre end hele hvedekerner og er ikke...
-
Bosc pære
, Køkken ordbog, 0
Bosc pære er en sort der kom frem år 1807. En sund aflang og gulorange pære, der kan anvendes...
-
Bismarck-hering
, Køkken ordbog, 0
Eddikesyrnet sild med skind, traditionelt serveret i marinade indeholde sur fløde og rå løg.
-
Soyasauce
, Køkken ordbog, 0
I Orienten fremstillede man allerede soyasauce for 2500 år siden. Da den buddhistiske lære indskrænkede brugen af kød, som...
-
Krabbe
, Køkken ordbog, 0
Taskekrabben er langt billigere end hummeren. I Danmark spises normalt kun de to store kødfulde kløer. Resten af krabben...
-
Tørret daddel
, Køkken ordbog, 0
Den tørrede frugt af en palme der dyrkes i de arabiske lande som en vigtig næringskilde. Daddel har været...
-
Burritos
, Køkken ordbog, 0
Mexikanske pandekager, der normalt er fremstillet af hvedemel, serveret med fyld af f.eks. hakket oksekød, ost og salat. Fyldet...
-
Grønne ribs
, Køkken ordbog, 0
de umodne bær af ribsbusken der er glasklare og meget syrlige. Bærrene indeholder pektin og bruges især ved gelefremstilling.