Italiensk udtryk for “”på sømandsvis””, hvilket også forklare hovedingredienserne; Skaldyr, muslinger, rejer og tun. I gryderetter er der oftest tilsat hvidvin, skalotteløg, hvidløg og krydderurter.
Alla marinara
-
Marv
, Køkken ordbog, 0
Den bløde, fedtstofholdige masse, som findes i knoglers hulrum. Anvendes i den klassiske franske sauce bordelaise og som garniture...
-
Kirkes blomme
, Køkken ordbog, 0
Kirkesblomme er en meget velsmagende blomme af høj spisekvalitet. Frugten modner i september /oktober. Træet er lille og med...
-
Stikkelsbær
, Køkken ordbog, 0
Stikkelsbærbusken blev først dyrket i Norden i 1500 tallet og det skulle have været Normannerne der bragte busken til...
-
Cassoulet
, Køkken ordbog, 0
Sammenkogt fransk ret fra Languedoc af hvide bønner og forskellige slags kød, pølser og and eller gås. Afhængig af...
-
Fondant
, Køkken ordbog, 0
Fast, hvid sukkermasse fremstillet ved kogning af sukker. Fondant tilsmages eller farves ofte med kaffe eller kakao og anvendes...
-
Afbag
, Køkken ordbog, 0
Smelt fedtstoffet, tilsæt mel under omrøring, 1/3-del væske hældes i under omrøring. Når afbagningen er glat, tilsættes resten af...
-
-
Havtaske
, Køkken ordbog, 0
Havtasken kaldes også bredflab, gumminakke, Harley-Davidson og meget mere og opfattes af mange som verdens grimmeste fisk. Når fiskerne...