Efter bedste overbevisning en guds gave til kødgryderne. En meget velsmagende svamp. Den er mellem 5-15 cm. Svampen er hvid til let hvidbrun og på undersiden af hatten har den pigger i stedet for rør eller lameller, hvilket gør den nemmere at kende. Svampen er buet, hvælvet, bølget og i det hele taget meget uregelmæssig i sin struktur. Den vokser hovedsageligt i nåleskov med meget fugtig mos. Ses ofte i sammenhæng med tragt-kantarellen. I nogle bøger kan man læse at den også findes i løvskov, det gør den også, bare ikke ret mange eksemplarer i forhold til voksestederne i nåleskovene. Kig efter skovbunde hvor der som nævnt er mos, men også gerne masser af gamle kviste og grene som er gået i forrådnelse.

Kulinarisk:
En meget god spisesvamp på fuld højde med Kantarel og Karl Johan, som jo af mange betragtes som rene delikatesser. Velegnet til stegning, risotto, pateer, postejer eller i supper.

Råd:
Bør ikke spises rå da den ligesom den Almindelige Kantarel er let bitter i smagen, hvilket dog forsvinder ved opvarmning. Har som Alm. Kantarel en god evne til at bevare sin friskhed længe i køleskabet.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account